Verwarming


Bij de keuze van uw ketel en brander, kijkt u best naar het vermogen, het rendement, de duurzaamheid de kwaliteit, de warmwaterproductie en de waarborgen.

Belsanico kiest resoluut voor condensatieketels. Ze zijn immers zuinig, hebben en hoger rendement en een langere levensduur.

Alle gas- en stookolieketels zijn stuk voor stuk hoogrendementsketels. Ze zijn dus zuinig, veilig en milieuvriendelijk. Bovendien dragen ze allemaal het kwaliteitslabel HR+ voor gas of Optimaz voor stookolie.

Een condensatieketel recupereert de warmte die bij de verbranding van gas of stookolie verloren gaat in de rookgassen. Condensatieketels op gas herkent u aan het HR TOP label, condensatieketels op mazout aan het Omtimaz-elite label.

Wij doen installaties in Vlaams-Brabant (Opwijk, Merchtem, Asse, Affligem, Dilbeek, Londerzeel, Meise, Wemmel en Grimbergen, ...), Oost-Vlaanderen (Lebbeke, Dendermonde, Aalst, Buggenhout, … ).

Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod:

- Zuinige verwarmingsketels
- Branders van Riello, Elco Klockner, Saint Roch en ACV
- Warm water
- Verwarmingselementen
- Warmteregeling


Zuinige verwarmingsketels

 • Staande gasketels van: Renova Bulex, Elco, Saint Roch, Wolf, Junkers, De Dietrich en Buderus.
 • Stookolieketels van: ACV, Elco, Saint Roch.
 • Gaswandketels van: Renova Bulex, Elco, Junkers, Daalderop en Buderus.
 • Condensatieketels op gas en mazout van : Renova Bulex, Elco, Saint Roch en Buderus.

Naar boven

Branders van Riello, Elco Klockner, Saint Roch en ACVNaar boven

Warm water

Warm tapwater via de cv-ketel draagt bij tot het wooncomfort. U kiest de beste oplossing in functie van de grootte van uw gezin, uw leefgewoonten, het aantal aansluitingen, …

Belsanico biedt systemen met aparte of geïntegreerde boilers. Zelfs wanneer u de kraan maar een beetje opendraait, dan nog hoeft u niet lang te wachten op warm water. Zolang de voorraad strekt blijft de watertemperatuur perfect stabiel.

Combiketels met ingebouwd doorstroomtoestel verwarmen het water wanneer u de warmwaterkraan opendraait. Kiest u voor het juiste vermogen, dan kunt u hiermee zuinig verwarmen en heeft u ook genoeg warm water.

U kunt sanitair warm water ook bereiden met een apart toestel, los van de cv-installatie. Meer info hierover vindt u op bij : sanitaire installaties en watertechnologie en comfort.

 • Electrische boilers : ACV, Renova Bulex.
 • Warmwaterbereiders : Renova Bulex.
 • Gasboilers : Renova Bulex.

Naar boven

Verwarmingselementen

 • Paneelradiatoren : Van Marcke Pro, Radson, Zehnder, Varco, Acova.
 • Sierradiatoren en handdoekdrogers : Jaga, Radson, Zehnder, Varco en Acova.
 • Gietijzeren radiatoren.


Radiatoren geven hun warmte snel af aan de omgeving. Meestal zijn ze gemaakt van plaatstaal, soms van aluminium of gietijzer. U hebt een rijke keuze in kleuren, designs en technische ontwerpen.

Sierradiatoren zijn al langer een vaste waarde in hal en badkamer. Dankzij de uitgekiende designs worden technische details aan het oog onttrokken. Sierradiatoren en handdoekdrogers hebben quasi onbeperkte mogelijkheden wat betreft vormgeving. Ze zijn mooi en ook handig. Ze kunnen worden uitgerust met diverse voorzieningen zoals zeephouders, handdoekringen, spiegels en andere.

Gietijzeren radiatoren worden weer volop geproduceerd. U kan ze in verschillende uitvoeringen en een rijke waaier aan kleuren bekomen. Bijpassend retro kraanwerk vormt de finishing touch.

Naar boven

Warmteregeling

Met een correcte regeling van de temperatuur krijgt u meer warmtecomfort en bespaart u op uw geld én op het milieu.

 • Thermostaatkoppen- en kranen : Comap, Danfoss, Honeywell.
 • Kamerthermostaat : Danfoss, Honeywell, Siemens.
  • Muurbevestiging of draadloos.
  • Weersafhankelijke temperatuurregeling.

In de leefruimte plaatst u best een programmeerbare kamerthermostaat. Zo kunt u de temperatuur per dag en/of week automatisch afstemmen op het leefpatroon van het gezin. In ruimtes zonder kamerthermostaat kiest u best voor thermostaatkranen. Omdat u in elke ruimte de gewenste temperatuur apart kunt kiezen, krijgt u een lager energieverbruik. Een weersafhankelijke regeling met buitentemperatuurvoeler past de binnentemperatuur automatisch aan de buitentemperatuur aan.

Naar boven